Uitslagen: een Europees voetbaltoernooi
Sport

Uitslagen: een Europees voetbaltoernooi.

Naar het schijnt is er een Europees voetbaltoernooi gaande in het land van stokbrood en slechte manieren. Tot overmaat van verrassing en feestvreugde floot ons aller Björn Kuipers zelfs een potje. 

Kroatië - Spanje (2-1)

Kroatië is vanavond door een overwinning op titelverdediger Spanje (2-1) de verrassende groepswinnaar geworden in poule D van het Europees kampioenschap voetbal. Door hun zege ontlopen de Kroaten in de achtste finale Italië.

Spanje kwam al na zeven minuten op voorsprong door een prachtige combinatie die werd afgerond door Alvaro Morata, de spits die alweer zijn derde treffer van het EK kon vieren. Vlak voor rust kwam Kroatië op gelijke hoogte door een doelpunt van Nikola Kalinic.

Sergio Ramos verzuimde Spanje in de tweede helft op voorsprong te brengen nadat de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers de bal op de stip legde. De belangrijke winnende treffer viel aan de andere kant. Ivan Perisic scoorde 2-1. Spanje eindigt als tweede in de poule en staat in de volgende ronde voor een zware opgave tegen Italië.

Turkije - Tsjechië (2-0)

Turkije heeft vanavond een einde gemaakt aan het optreden van Tsjechië op het Europees kampioenschap voetbal. In het duel tussen twee landen die zich ten koste van het Nederlands elftal plaatsten voor de Europese eindronde wisten de strijdende Turken eindelijk het doel te vinden en wonnen ze met 2-0. Ze hebben door hun zege nog een kleine kans op plaatsing voor de achtste finale.

Na twee EK-duels zonder doelpunt, wist Turkije dinsdagavond onder druk snel te scoren tegen de Tsjechen. Na een snelle aanval over rechts tikte Burak Yilmaz de voorzet van Emre Mor binnen in de tiende minuut. Wegens dreigende uitschakeling, ging Tsjechië in de hoogste versnelling op zoek naar een doelpunt en kreeg het publiek in Lens een spektakelstuk voorgeschoteld.

De Turken bleven ook in de spannende slotfase overeind en weten woensdag of hun toernooi in Frankrijk een vervolg krijgt.

Duitsland - Noord-Ierland (1-0)

Als groepswinnaar heeft Duitsland vandaag de achtste finales van het EK bereikt. De wereldkampioen was in het Parc des Princes van Parijs lief voor debutant Noord-Ierland (1-0).

Het was een klein wonder dat de score niet veel hoger opliep. Duitsland miste vooral in het eerste uur wel heel veel mogelijkheden op een grotere overwinning. Dat was voor een deel te danken aan een uitstekende optreden van Michael McGovern. De keeper van van het Schotse Hamilton zorgde dat de marge beperkt bleef en door de resultaten later op dinsdagavond in poule D mag Noord-Ierland met drie punten uit drie duels verder op het EK.

Gelukkig stonden de Noord-Ieren op de tribune in vuur en vlam voor cultheld Will Grigg:

Alle artikelen geladen. Overzicht →