Uitslagen verkiezingen
Binnenland

Uitslagen verkiezingen.

*Gaaaaaap* Goedemorgen, kiezers. Hoe heeft u geslapen? Blij dat er in elke Nederlandse grote stad nu fijn wat Denk-lieden de gemeenteraad op een paard van Troje-achtige manier zijn binnengeslopen? U bent een PVV'er? Komt er er toch een flink PVV-geluid bij in een fors aantal gemeenten.

Of wacht, u bent groot bewonderaar van Alexander Pechtold en Lodewijk Asscher? AH springt hier handig op in, laat uw ledenpas van de partijen zien en krijg nu twee tissuedozen voor de prijs van een. Met een SP-pasje mag u die overigens gewoon gratis meenemen, zolang de voorraad strekt. Niet massaal de AH bezoeken, het is een grapje.

Het bloed pompt twee keer zo snel door de lokale harten van (oud-PVV'er) Richard de Mos en Joost Eerdmans, die de grootsten werden in Den Haag en Rotterdam. Annabel Nanninga komt in de Amsterdamse gemeenteraad, wat erg goed voor de diversiteit en multikoeltoer in de stad is. Ook Sylvana Simons is eindelijk ergens binnen geraakt. De laatste keer was in de studio van TMF. We verkneukelen ons nu al om de te voeren debatten tussen de twee.

CDA = grootste landelijke partij

Landelijk is CDA de grootste partij geworden. Verbaast ons enigzins, we dachten dat er nauwelijks nog gristenen de polders bevolkten. Omgeluld naar de ultieme religie ofzo, of geƫmigreerd naar betere oorden.

Afijn, het was ons het dagje weer wel. Het raadgevend referendum is met een nipte meerderheid in het voordeel uitgevallen van de tegenstanders, 47,2 procent van de stemgerechtigden is voor en 48,9 procent stemde tegen de wet die er hoogstwaarschijnlijk dus gewoon doorheen gedrukt wordt, refererend aan minieme verschillen.

Wilt u precies weten welke partij in uw gemeente de grootste is geworden? Er zijn ongeveer 24 media die hetzelfde kaartje hebben geĆÆmplementeerd. Wij linken naar een van die media. Niet naar de NOS, want zij mochten als enige bij de verkiezingsavond van Denk aanwezig zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →