Uitspraak: Rachel Hazes géén erfgenaam, wel recht op erfenis

Uitspraak: Rachel Hazes géén erfgenaam, wel recht op erfenis 

23 februari 2023 - 12:08

Vet verwarrend dit. Rachel Hazes is op basis van het testament van haar overleden man André Hazes inderdaad geen erfgenaam. Wel heeft ze voorlopig nog recht op zijn nalatenschap, oordeelde de rechtbank in Utrecht. 

De rechtszaak was door dochtertjelief Roxeanne aangespannen omdat tijdens het overlijden van André een echtscheidingsprocedure liep. Zo zou Rachel geen erfgenaam zijn geweest en dus ook geen recht hebben op de intellectuele eigendomsrechten van de volkszanger.

Allemaal leuk en aardig, maar de rechter stipt aan dat Roxeanne al in 2020 wist dat haar moeder volgens het testament geen erfgenaam was. Ze is daarom te laat om daarover een kort geding aan te spannen want het spoedeisende belang ontbreekt en ze moet een bodemprocedure starten. Hoe het nou precies zit met de centjes van André, of gecremeerde kroket Rachel daar tegenover haar kinderen ook eerlijk over is geweest, daar is de rechter ook wel benieuwd naar. 

"Op last van een dwangsom van maximaal 50.000 euro moet Rachel haar kopieën geven van twee (toenmalige) bankrekeningen van André. Ook moet zij het rapport dat destijds door een accountantskantoor is opgemaakt over de waardering van de aandelen van de holdingvennootschap van de volkszanger naar Roxeanne sturen. Daaruit zou kunnen blijken dat Rachel haar kinderen te weinig heeft gegeven."

Wat een happy family.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml