Uitvaartgraaiverzekering Yarden naait nabestaanden 

22 september 2017 - 10:16

Oef, PowNed. Wat een spij-ker-harde kop van dit artikel. Zijn jullie nu helemaal betoeterd? Hoe durven jullie zulke termen aan te slaan tegen een bedrijf dat als slogan 'een goed afscheid helpt je verder' gebruikt?

Heel simpel. Wij komen graag voor de belangen van de burger op. Geld verdienen over de rug van kapotemotionele mensen kan bij ons niet op sympathie rekenen. Sterker nog, daar walgen wij van.

Uitvaartverzekeraar Yarden, een van de zovele graaibedrijven die het overlijden van uw dierbare(n) aangrijpt om er financieel (veel) beter van te worden, blijkt nabestaanden op te zadelen met uitvaartfacturen die DUIZENDEN euro's hoger uitvallen. Een hogere bankrekening begint immers bij? Juist ja, jezelf.

Het gaat om (honderdduizenden) mensen die vóór 2007 een zogeheten naturaverzeking bij de verzekeraar hebben afgesloten. Hierbij wordt niet een vast bedrag vergoed, maar specifieke zaken als een kist en rouwkaarten.

Yarden zag in 2007 al in dat er niet genoeg geld verdiend kon worden over de rug van haar klanten en meldde polishouders destijds dat zij vanaf dat moment recht hebben op maximaal 3.733 euro vergoeding.

Zoals bij alles in het leven, zijn ook de kosten van een uitvaart in de loop van tijd gestegen. Een beetje waardig afscheid kost nu slechts 6.000 euro. Nu komt het mooie: het prijsverschil moeten nabestaanden zelf bijlappen.

De rechter oordeelde in 2014 al dat dit zwaar onterecht is, maar ondanks die uitspraak factureert Yarden gewoon lekker door. Klaas de Boer, oppergraaier bij het bedrijf, geeft zero fucks. Sterker nog, hij is van mening dat hij eigenlijk nog veel te goed is voor de medemens.

"We vinden dat de mensen die een naturaverzekering hebben, meer krijgen dan waar ze recht op hebben. Ze hebben daar geen gewoon niet voor betaald", aldus de Boer.

'Een goed afscheid helpt je verder'. Inderdaad. Verder de financiële afgrond in.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie