'Ultrabesmettelijke Delta-variant houdt huis in 020'

'Ultrabesmettelijke Delta-variant houdt huis in 020' 

23 juni 2021 - 15:49

Hoog tijd voor het zetten van een groot hekwerk of het graven van een extra diepe gracht om de hoofdstad: liefst 40 procent van de besmette Amsterdammers heeft inmiddels de Delta-variant van het coronavirus te pakken.

En dat terwijl Hugo de Jonge vorige week nog meldde dat in de grote steden 10 procent van het aantal coronabesmettingen van deze variant kan zijn. In Amsterdam is dat dus nu 40 procent. Het gaat om een voorlopige uitslag van een steekproef van de testmonsters uit de week die liep tot 20 juni, die de GGD door het Amsterdam UMC heeft laten analyseren.

Het is moeilijk om schuldigen aan te wijzen, maar dat doen de GGD toch: Vooral jongeren die op vakantie gaan in Albufeira (Portugal) en Mallorca schijnen de Delta-variant mee te nemen naar de hoofdstad. Van de besmettingen onder deze groepen worden aparte steekproeven geanalyseerd. Van de besmette jongeren die terugkwamen van het Spaanse eiland nam volgens de laatste analyses 90 procent de Delta-variant mee. Van de jongeren die terugkwamen uit Albufeira gaat het om ongeveer de helft.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml