UNICEF: Rutte, help vluchtelingenkids! 

09 juni 2017 - 20:14

Kinderfonds UNICEF, waarvan collectanten een stickertje op uw deur plakken als u centjes heeft gedoneerd (en waarvan de directeur in Nederland ongeveer 10.000 euro per maand binnenharkt), heeft premier Mark Rutte een mooie opdracht gegeven. De stichting heeft de VVD-leider namelijk opgeroepen een actieplan voor gevluchte kinderen in elkaar te draaien.

Rutte mag zijn masterplan vervolgens presenteren op de top van de G20 op 7 en 8 juni in het Duitse Hamburg. Zijn aanwezigheid op dat feest heeft Rutte te danken aan de Duitse bondskanselier Angela 'Wir schaffen das' Merkel, die een goede bui had en de VVD-leider een uitnodigdiging stuurde voor de bijeenkomst.

UNICEF, dat stelt dat alleen al in de afgelopen twee jaar zo'n 170.000 alleenreizende kids asiel hebben aangevraagd in Europa, wil onder meer onderwijs voor alle gevluchte kinderen. Ook moeten er scherpe maatregelen genomen worden tegen discriminatie en vreemdelingenhaat in doorreislanden en landen van bestemming van vluchtelingen, weet het AD. Tot slot is het volgens de VN-organisatie onverteerbaar dat gevluchte kinderen in vreemdelingenbewaring worden geplaatst.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie