Unilever dreigt advertenties op Google en Facebook te schrappen 

12 februari 2018 - 14:05

De marketingafdeling van Unilever heeft het helemaal gehad met digitale platforms als Google en Facebook. De techreuzen zouden veel te weinig doen om de consument tegen allerlei kwaden te beschermen en bovendien niet transparant te werk gaan.

Volgens Keith Weed, hoofd marketing van Unilever, doen partijen als Google en Facebook geen moer om nepnieuws of racisme en seksisme tegen te gaan. Zij zorgen zo voor verdeeldheid, moedigen haat aan en beschermen kinderen niet hiertegen.

De content op Facebook en YouTube is dus niet 'clean' en dat moet veranderen, anders volgen er draconische maatregelen: "Unilever heeft zijn consumenten nodig om vertrouwen te hebben in onze merken. We kunnen geen dingen doen die dat vertrouwen schaden."

Nu zult u misschien denken: nou, en? Maar Unilever is met zijn advertenties wel degelijk een grote vis in de bijt. Volgens The Financial Times besteedde het concern met het hoofdkantoor in Rotjeknor vorig jaar in totaal 7,7 miljard euro aan marketing, het op één na grootste marketingbudget ter wereld. Meer dan een kwart van alle advertenties van Unilever komt via techbedrijven bij de consument terecht.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie