Univé: man leed niet genoeg voor 125K smartengeld
Binnenland

Univé: man leed niet genoeg voor 125K smartengeld.

Een inmiddels overleden man die drieënhalve maand aan de beademing heeft gelegen door een auto-ongeluk in 2011, had volgens Univé geen recht op 125.000 euro aan smartengeld. De verzekeraar bood 5.000 euro. 

De man werd aangereden op een zebrapad in Assen, die auto werd bestuurd door een klant van Univé. Hij kwam verlamd in coma te liggen in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zijn diagnose was dat hij nooit meer zou kunnen lopen en zelfstandig zou kunnen ademen en praten. Drieënhalve maand later overleed de man. 

Vlak voor zijn dood nam de man een videoboodschap op waarin hij vertelde hoe ellendig zijn leven is geworden na het ongeluk en dat hij smartengeld wilde voor zijn gezin. Praten lukte amper door al de complicaties. Poortman, de advocate van het gezin, vond 5.000 euro belachelijk en zag dat eerder als een "fooi", meldt het Dagblad van het Noorden

In een deelgeschil in 2015 vroeg Poortman een bedrag tussen de 100.000 en 300.000 euro van Univé. Uiteindelijk heeft de rechter Univé 125.000 euro opgelegd met daarbij wettelijke rente te betalen. De rechter bood eerst nog ruimte om er samen uit te komen, maar Univé wilde geen gesprek met Poortman. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →