Universiteit Utrecht slaat door: drankspelletjes voortaan verboten
Binnenland

Universiteit Utrecht slaat door: drankspelletjes voortaan verboten.

Gek hè, dat studentenverenigingen incidenten zoveel mogelijk onder de radar willen houden? De Universiteit Utrecht pikt het niet langer en neemt keiharde maatregelen om het gezuip onder studenten terug te dringen.

Alle Utrechtse studentenorganisaties moeten een gedragscode tekenen waarin ze beloven tijdens de komende introductietijd 'hun verantwoordelijkheid' te nemen. 

En de eisen die daarbij komen kijken zijn fors: "Zo mag er geen sprake zijn van geforceerd alcoholgebruik of drankspelletjes", zegt de nieuwe rector magnificus van de Universiteit Utrecht, Henk Kummeling tegen het AD. "De introductie moet een warm welkom zijn voor iedereen. Dus tolereren we ook absoluut geen seksisme, discriminatie of vernederingen."

Dit betekent dus dat oeroude studentengames als Stef Stuntpiloot, Beerpong en Mexen voortaan tot de verleden tijd behoren. Alles om de zogenaamde excessen tijdens (vooral) de introductietijd tegen te gaan.  

"Ik proef bij de verenigingen een nieuw soort bewustwording. We leven in een andere tijd, met andere normen. En door sociale media ligt alles onder een vergrootglas. Verenigingen zullen wel drie keer uitkijken. Al kan ik natuurlijk geen honderd procent garantie geven", aldus Kummeling.

Alle artikelen geladen. Overzicht →