Upd: Klopjacht op overvallers in Groesbeek
Binnenland

Upd: Klopjacht op overvallers in Groesbeek.

Ongeveer tien huizen in Groesbeek zijn vandaag ontruimd nadat overvallers dreigden met explosieven. De woningen zijn inmiddels weer vrijgegeven. Er werden geen explosieven gevonden.

Een geldloper werd rond 15.00 uur overvallen door een personage op een scooter en daarbij zouden de overvallers explosieven hebben achtergelaten, of iets dat daar op lijkt, meldt het ANP. De Explosieven Opruimingsdienst is ter plekke en doet onderzoek naar de dreiging, weet Omroep Gelderland. Wat de mannen hebben buitgemaakt is nog niet bekend. Ze zijn nog voortvluchtig. De politie is uitgerukt met helikopters om naar de daders te zoeken. Update 18:42 uur De ontruimde woningen in Groesbeek zijn vrijgegeven en de situatie is weer veilig, meldt de politie. De klopjacht op de daders gaat door. Update 18:21 uur Volgens de politie zijn er geen explosieven gevonden, meldt Omroep Gelderland.

Update 17:46 uur De geldloper die werd overvallen werd door de overvallers gedwongen een hesje met explosieven aan te trekken. Dat verklaren meerdere getuigen volgens Brabants Dagblad. De geldloper zou een klein uur met het vest buiten hebben gezeten en mocht zich van de politie niet bewegen. De politie heeft dit nog niet bevestigd. Het slachtoffer is inmiddels in veiligheid gebracht. Er zijn nog drie extra huizen ontruimd. Update 17:28 uur Er zijn twee verdachten betrokken bij de overval. De mannen hadden volgens ooggetuigen legerkledij aan en mutsen op. Ondertussen in Groesbeek:

Alle artikelen geladen. Overzicht →