Urbex is net als een illegaal dagje naar het museum

Urbex is net als een illegaal dagje naar het museum 

05 juni 2023 - 13:42

Voor wie wel van een beetje spanning en avontuur houdt is urbex misschien wel een goede hobby. Urbexers gaan naar de meest bizarre plekken zoals: kastelen, bunkers en pizzaria’s. De gebouwen zijn altijd verlaten en de tijd lijkt er stil te hebben gestaan. Maar wat is er nou zo leuk aan urbexen?

In de PowNed web-serie loopt Reinout een dagje mee met de urbexers en bezoekt een verlaten plek. In de tweede aflevering van URBEX gaat hij samen met urbexers Stefanie en Daan naar een verlaten pizzeria. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hier naar binnen gaat, daarom klimmen ze over het hek en sluipen zachtjes naar binnen. Stefanie vindt het een interessante hobby: “In sommige gevallen vind ik het net te vergelijken met een dagje naar een museum, alleen dan zonder gids en je mag zelf bekijken en bepalen wat je doet”.

Het urbexen is zeker niet zonder gevaar, het is namelijk hartstikke illegaal. Gelukkig staat er iemand op de wacht om te waarschuwen voor de politie. Ze vluchten de verlaten pizzeria uit en voorkomen dat ze door de politie gepakt worden. Stefanie vindt zelfzelf geen inbreker of dief: “Je mag overal van genieten, je mag alles aanraken maar niks kapotmaken of pakken”. Dan doe je toch eigenlijk niks verkeerd?!

Reinout bezoekt natuurlijk niet alleen een verlaten pizzeria. In de volgende aflevering, die zondag om 18:00 uur online staat, gaat hij samen met twee ghosthunters naar een verlaten fort. Deze urbexers beweren zelfs te horen wat zich daar vroeger heeft afgespeeld.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml