USA Today: Trump ongeschikt voor presidentschap
Buitenland

USA Today: Trump ongeschikt voor presidentschap.

De Amerikaanse krant USA Today ziet niets in het presidentschap van Donald Trump. Het is voor het eerst in 34 jaar dat de krant een stemadvies geeft, maar maakt dit jaar een uitzondering omdat het medium Trump "ongeschikt" acht voor deze baan. 

"We haven't made a voting recommendation in 34 years. For this election, we made an exception", zo begint USA Today zijn betoog. De krant wil normaal geen partij kiezen in de verkiezingen, omdat er altijd heel capabele politici zijn die ideologische meningsverschillen hebben. Volgens de krant is daar dit jaar absoluut geen sprake van en geven ze daarom een "no-endorsement".

Trump heeft volgens USA Today "in zijn campagne van vijftien maanden blijk gegeven van een gebrek aan bevlogenheid, kennis, evenwichtigheid en eerlijkheid". Daarnaast klaagt de krant over dat Trump de meest wezenlijke verplichtingen die alle Amerikaanse presidenten sinds de Tweede Wereldoorlog zijn aangegaan, verraadt: onvoorwaardelijke steun aan bondgenoten van de NAVO, verzet tegen Russische agressie en het bieden van zekerheid dat de VS haar schulden betalen.

Serieleugenaar 

"Trump", zo meent de krant, "uit een zorgelijke bewondering voor autoritaire leiders en minachting voor de bescherming die de grondwet ons biedt" en is"een serieleugenaar en handelaar in vooroordelen". Ook wordt gewezen op zijn gedraai. Zo is hij op 20 onderwerpen al zeker 124 keer van mening veranderd.

USA Today is ook niet gek op Hillary Clinton, maar "haar gebreken bedreigen de nationale veiligheid waarschijnlijk niet".

Alle artikelen geladen. Overzicht →