Utrecht gaat gebukt onder komst Poolse hoolies 

27 juli 2017 - 11:59

In het hartje van het land weten ze het even niet meer: de gemoederen lopen hoog op nu de plaatselijke FC in de derde voorronde van de Europa League gaat spelen tegen de Poolse club Lech Poznan. De hele stad schiet dan ook massaal in de stress.  

Het is ook even wennen voor de Domstad, een echte wedstrijd op Europees niveau. Oké, in de vorige ronde werd afgerekend met Valetta FC uit Malta en drie jaar geleden waren amateurs uit Luxemburg te sterk, maar dat waren wedstrijdjes die eigenlijk niet veel voorstelden. Lech Poznan is echter zowel buiten het veld, als binnen de lijnen van een ander kaliber.

Want het valt niet mee voor de plaatselijke politie dat er nu een invasie van ruim duizend breedgeschouderde aspergevreters plaats vindt. ME-busjes patrouilleren door de binnenstad en voor de zekerheid wordt het hele gebied rond stadion Galgenwaard drooggelegd. Want mannen, alcohol en voetbal...

Arrestaties

Ondertussen weten ook de Utrechtfans niet hoe ze zich moeten gedragen. Gisteren werden er 34 opgepakt omdat ze van plan waren met houten planken, afgebroken glas en zwaar vuurwerk te gaan buurten bij hun Poolse collega's.

Kortom, niemand weet wat te doen. Daarom hier een gratis tip: woont u ook in Utrecht, misdragen de Polen zich en heeft u (wat wij begrijpen) geen zin om de politie te bellen? Wij weten nog wel een meldpunt waar u terecht kunt.

De laatste keer dat de Utrechters tegen een Poolse club speelden (Legia Warschau in 2002) ging het overigens zo:

FC Utrecht tegen Lech Poznan wordt vanavond om 19.00 uur gespeeld.

#UUUUUUUUU

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie