Utrecht gaat thuis seksen voor geld toestaan

Utrecht gaat thuis seksen voor geld toestaan 

02 juni 2023 - 12:26

Seksen in ruil voor geld, al jaren ook wel 'prostitutie' genoemd. Daar kun je van alles van vinden, maar dat zou toch iedereen lekker zelf moeten weten. Zeker als je dit in je eigen woning doet, vanachter je eigen deur. Maar nee, ondanks het feit dat dit natuurlijk weleens gebeurt, is dit op dit moment nog illegaal. Utrecht start nu een proef om het wél toe te staan.

Daar kleven overigens wel allerlei voorwaarden aan. Zo moet de 'sekswerker' staan ingeschreven op het woonadres, mag er aan de gevel geen reclame worden gemaakt en moeten alle inkomsten naar die persoon in kwestie gaan. De gemeente moet hiervoor wel de regelgeving aanpassen. En dat duurt uiteraard f*king lang allemaal. Op zijn vroegst gaat dit dan ook pas per 2024 in.

Ook komt Utrecht met nieuwe regelgeving om een of twee kleinschalige locaties mogelijk te maken waar sekswerkers een werkruimte kunnen huren. Die locatie moeten zij zelf weten te vinden. Nieuwe locaties voor prostitutie stuit in de stad steeds op verzet van omwonenden. Sinds het sluiten van de ramen in de Hardebollenstraat, de boten aan het Zandpad en de tippelzone worstelt de Domstad al jaren met de vraag wat te doen met al die sekswerkers. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml