Utrecht gaat Zwarte Piet homeopatisch verdunnen
Binnenland

Utrecht gaat Zwarte Piet homeopatisch verdunnen.

Goedemorgen kinderen! De scholen zijn weer begonnen. Oftewel: het is weer tijd voor de jaarlijkse Zwarte Piet-discussie (sowieso, de pepernoten kruidnoten liggen alweer maanden in het schap van de buurtsuper)!

In GroenLinks-bolwerk Utrecht is Zwarte Piet alweer zó lang een discussiepunt dat het inmiddels haast geen discussiepunt meer is. De afgelopen jaren zijn vrijwel alle voorstanders van Zwarte Piet netjes in de marge gedrukt, gemanipuleerd en gebrainwasht.

Zo is Zwarte Piet in 2015 al omgelegd weggezuiverd afgeschaft op veel basisscholen en hebben infiltranten 'diverse organisaties' stapsgewijs veranderingen doorgevoerd bij de Sinterklaasfeesten, aldus het AD.

Heden anno 2017 wordt een nieuw hoofdstuk in het anti-Zwarte Piet-vijfjarenplan regio Utrecht  geopend: het op homeopathische wijze verdunnen van Zwarte Piet naar Roetveegpiet. Elke intocht komen er een klein beetje meer Roetveegpieten bij en een klein beetje minder Zwarte Pieten.

De Utrechtse kikkertjes in de pan met water die langzaam aan de kook wordt gebracht zullen nauwelijks doorhebben wat er gaande is en niet uit de pan springen totdat de cultuurmarxistische revolutie is voltooid ze zijn doodgekookt.

Zo. Twee kaatsenballen in een net iemand? Lettertje van banket anders?

Alle artikelen geladen. Overzicht →