Utrecht geeft alle huizen weg aan statushouders

Utrecht geeft alle huizen weg aan statushouders 

13 juli 2022 - 10:38

Nu wordt ie mooi. De gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in Utrecht is voor een gewone Nederlandse sterveling zo'n elf jaar, maar niet als u een statushouder bent. Vanaf 1 augustus gaan gedurende zes weken alle woningen uitsluitend naar vluchtelingen met een verblijfsvergunning die wachten op een huis.

Met die 'radicale maatregel' (schrijft De Volkskrant) hoopt de stad zo snel mogelijk aan het dictaat van het kabinet zijn wettelijke taakstelling voor de huisvesting van statushouders voor dit jaar te voldoen. En de rest heeft lekker pech? 

"We kiezen voor de korte klap. Het doet even zeer, maar daarna kunnen we snel weer overgaan naar normaal", zegt wethouder voor Asiel en Integratie Rachel Streefland (ChristenUnie). Sterker nog, het zou juist noodzakelijk zijn. Met deze korte ingreep wordt volgens haar voorkomen dat de sociale huurmarkt het hele jaar last heeft van de plicht om asielzoekers op te nemen.

Maar toch, élf (11) jaar dient u normaal gesproken te wachten op een woning. Streefland: "Dat we voor deze radicale maatregel kiezen, geeft aan hoe groot de asiel- en wooncrisis zijn."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml