Utrecht past Joods-monument aan, 'maar' 69 fouten 

15 maart 2018 - 10:19

Tsjonge jonge jonge jonge jonge. Amateurisme pur sang in Utrecht, waar met de beste bedoelingen sinds oktober 2015 een Joods Monument staat aan de Johan van Oldenbarneveltlaan. U zou denken dat wanneer er een gedenksteen wordt geplaatst, er op zijn minst gedegen onderzoek aan vooraf is gegaan.

Maar nee hoor, men heeft bij de totstandkoming van het monument een 'verouderd' namenbestand gebruikt. Utrechter Jim Terlingen heeft zich goed verdiept in het monument, waarvoor hulde. Hij kwam tot de schrikbarende conclusie dat er maar liefst 69 (!1!!) fouten in de steen gegraveerd staan.

Namen van mensen die oorlog overleefd hebben

Dat varieert van het ontbreken van de plaats en/of datum van overlijden, tot het plaatsen van namen van mensen die de oorlog 'gewoon' hebben overleefd.

Ja, en wat moet je dan als gemeente? Aanpassen is een beetje lastig, want dan moet het complete monument vervangen worden. Dan blijft er blijkbaar nog maar een oplossing over: het plaatsen van een tweede steen waarop staat dat wie actueel wil blijven, terecht kan op het wereldwijde web.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie