Utrecht schrapt plichten bijstandiërs  

21 februari 2018 - 16:27

Geniet u dagelijks van uw bijstandsoutkierieng, maar ziet u heul erg op tegen die sollicitatieplicht die het UWV aan uw, van werkenden afgepikte, centjes heeft gekoppeld? Geen ramp, de gemeente Utrecht gaat experimenteren met een 'lossere aanpak', ofwel: u bent niets meer verplicht, mag zelf bepalen of u ooit of nooit werk zoekt.

Op dit moment is het dus anders geregeld. Wie steun trekt uit de staatsruif, is onder andere verplicht aangeboden werk te aanvaarden en er alles aan te doen dit te behouden. Hier kunt u lezen welke andere verplichtingen er gelden.

Samen met de Universiteit Utrecht gaat de gemeente een blik werpen op de beste aanpak betreffende bijstandsuitkeringen. Achter de veren aanzitten of men het lekker zelf laten uitzoeken en vertrouwen op hun blauwe/zwarte/groene/bruine ogen?

Maar liefst 900 bijstandsgezinnen doen mee aan de proef die dus totale vrijwaring van elke plicht betekent. Wethouder Victor Everhardt heeft vertrouwen in de mens. Hij is van mening dat mensen in de bijstand vaak net als iedereen 'graag willen meedoen'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie