Utrecht schrapt plichten bijstandiërs
Binnenland

Utrecht schrapt plichten bijstandiërs.

Geniet u dagelijks van uw bijstandsoutkierieng, maar ziet u heul erg op tegen die sollicitatieplicht die het UWV aan uw, van werkenden afgepikte, centjes heeft gekoppeld? Geen ramp, de gemeente Utrecht gaat experimenteren met een 'lossere aanpak', ofwel: u bent niets meer verplicht, mag zelf bepalen of u ooit of nooit werk zoekt.

Op dit moment is het dus anders geregeld. Wie steun trekt uit de staatsruif, is onder andere verplicht aangeboden werk te aanvaarden en er alles aan te doen dit te behouden. Hier kunt u lezen welke andere verplichtingen er gelden.

Samen met de Universiteit Utrecht gaat de gemeente een blik werpen op de beste aanpak betreffende bijstandsuitkeringen. Achter de veren aanzitten of men het lekker zelf laten uitzoeken en vertrouwen op hun blauwe/zwarte/groene/bruine ogen?

Maar liefst 900 bijstandsgezinnen doen mee aan de proef die dus totale vrijwaring van elke plicht betekent. Wethouder Victor Everhardt heeft vertrouwen in de mens. Hij is van mening dat mensen in de bijstand vaak net als iedereen 'graag willen meedoen'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →