Utrecht toch niet verlost van alFitrah
Binnenland

Utrecht toch niet verlost van alFitrah.

Ha! Zijn de Utrechters even goed beetgenomen! Iedereen gisteren maar denken dat men definitief van de omstreden islamschool van alFitrah verlost zou zijn. Heeft deze islamitische organisatie toch nog een uitweg gevonden om te kunnen blijven.

De salafistenhut van alFitrah zou namelijk definitief ontruimd worden vanwege achterstallige huur die maar niet betaald werd. En wat is dan een oplossing hier tegen? Precies! Gewoon het pand kopen. Met behulp van 'een Nederlandse investeerder' die even 1,8 miljoen euro aftikte zodat de haatorganisatie verder kan gaan met het haten in de haatmoskee.

De politiek in de Domstad reageerde vol ongeloof op de uitspraak. Ook zij hadden verwacht dat ze eindelijk verlost zouden zijn van deze organisatie die met 'vredelievende' islamteksten onschuldige kids zou indoctrineren zodat ze ver verwijderd raken van de Nederlandse samenleving.

Maar mooi pech, alFitrah kan vrolijk doorgaan. Al gaat de plaatselijke politiek wel eerst 'een onderzoek instellen' naar hoe na maanden van huurachterstand ineens 1,8 miljoen opgehoest kan worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →