'Utrechter doodt glazenwasser met sierkip'
Buitenland

'Utrechter doodt glazenwasser met sierkip'.

De Utrechtse John R. heeft glazenwasser Willem Woertman de dood in geslagen met een stenen sierkip. Dat vertelde hij vandaag in de rechtbank.

De verdachte was in een dispuut verwikkeld met 'Rooie Willem' over het onderhoud aan een auto. De ruzie leek bijgelegd, maar toch haalde Woertman plotseling uit naar R., verklaarde hij: "Ik zag zijn rechtervuist naar mij toe komen."

R. had een "kippie" op zijn aanrecht staan. Het stenen gevogelte hoorde in de tuin, maar zat onder de duivenpoep. De verdachte pakte de kip en haalde ermee uit. Hij weet niet meer hoe vaak hij sloeg, schrijft RTV Utrecht. "Ik snap niet waarom ik het heb gedaan."

Na zijn daad stopte hij Rooie Willem in een kist en met de hulp van een derde droeg hij de houten kist naar de auto, verklaarde R. Daar lag het drie dagen. Een kameraad raadde de Utrechter aan zich te melden bij de politie, maar dat weigerde hij. Later reed hij toch met de lijkwagen naar de politie in Maarsen. 

In de zaak van Rooie Willem werd nog een man aangehouden, die wordt verdacht van het vervoeren van het lijk. Zijn zaak komt later voor. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →