Utrechts Lombok zet zich schrap voor halve finale Marokko

Utrechts Lombok zet zich schrap voor halve finale Marokko 

13 december 2022 - 14:57

Het WK in het fantastische Qatar mag dan voor Nederland voorbij zijn, voor Marokko absoluut nog niet. En dus zijn ze ook in de stad Utrecht wakker. 

Voor de zekerheid kunnen agenten morgen preventief fouilleren in de wijk Lombok. Op en rondom het Moskeeplein hangen bewakingscamera's en worden extra lampen neergezet. Vier mensen die eerder de orde verstoorden, dienen hun gezicht die dag niet te laten zien.

De gemeente neemt de maatregelen om nieuwe ongeregeldheden in de wijk te voorkomen. De regels gelden van woensdag 17.00 uur tot donderdag 02.00 uur. Marokko speelt woensdagavond zijn halve finale op het WK voetbal. Tegenstander is Frankrijk.

Een deel van Lombok geldt als veiligheidsrisicogebied. De gemeente wil ook voorkomen dat automobilisten rondjes rijden en dat daardoor het hele verkeer vast komt te staan. Maar ja, gaat ze dat lukken?

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht heeft er in elk geval vertrouwen in. Ze zegt dat ze met jongerenwerkers, buurtvaders en moskeebestuurders heeft gesproken. "Ik ben onder de indruk van de samenwerking met deze partners en hun inzet bij de afgelopen wedstrijden en heb ook veel vertrouwen in de gezamenlijke inzet richting de volgende wedstrijd. Tegelijkertijd moeten we ons voorbereiden op raddraaiers die uit zijn op rellen en het daarmee het feest voor de rest willen verpesten en daarom nemen we extra maatregelen", stelt Dijksma in een verklaring.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml