Utrechtse moskee doet aangifte tegen PVV'er
Binnenland

Utrechtse moskee doet aangifte tegen PVV'er.

De Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún heeft een aanklacht aan zijn broek hangen van de ULU-moskee. Het islamitische gebedshuis vindt dat hij aanzet tot discriminatie, haat en geweld.

De ULU-moskee was het lijdend voorwerk tijdens een verhit debat dat de PVV-lijsttrekker onlangs bij radiozender Bingo FM had met tegenpool Mahmut Sungur van DENK. Hij zei toen dat de moskee wat hem betreft wel af mocht fikken. Later, toen er al wat ophef op sociale media was en hij besefte wat hij had losgemaakt, zwakte hij het af tot 'sluiten'.

Desondanks heeft hij door zijn toon in het debat aangezet tot discriminatie, haat en geweld. "Het moet voor hem duidelijk zijn geweest dat hij met zijn woorden mensen zou kunnen aansporen tot haat of geweld", aldus advocaat Anis Boumanjal tegen het AD.

Wat het allemaal nog eens extra pijnlijk maakt voor de PVV'er, is dat hij nog tijdens de uitzending de mogelijkheid kreeg om zijn woorden terug te nemen, maar dat tot tweemaal toe vertikte. "Daarmee nam hij op z’n minst de aanmerkelijke kans voor lief dat er iemand zou zijn die de daad bij het woord zou voegen." 

Alle artikelen geladen. Overzicht →