Utrechtse pandjesbazen knijpen massaal huurders uit

Utrechtse pandjesbazen knijpen massaal huurders uit 

02 juni 2023 - 11:06

Vertel ons eens wat nieuws, maar Utrechtse huurbazen misdragen zich meer en meer en meer. Het Huurteam Utrecht kreeg in het afgelopen jaar maar liefst 94 meldingen over intimidatie en bedreiging binnen, meldt De Telegraaf. 

En dat is een flinke stijging ten opzichte van 2021; toen deden 69 verontruste huurders een wanhoopskreet. De meeste huisjesmelkers dreigen met huisuitzetting of doen dit ook daadwerkelijk, maar velen deinzen evenmin terug voor verbaal geweld of zelfs stalking.

Die wanhoopskreet heeft dus geen moer geholpen. Een huurwoning in ’030’ bemachtigen is zoals u weet als het winnen van de loterij. Net als in onze prachtige hoofdstad Amsterdam trouwens. Veel huisbazen weten dat en vragen dan ook de hoofdprijs. Zo gaat een piepkleine studio driehoog achter er met gemak uit voor 1100 euro per maand (!).

Het Huurteam Utrecht is in het leven geroepen om woekerprijzen halt toe te roepen. De belangenbehartiger helpt eveneens bij problemen met servicekosten, wurgcontracten en onterechte huuropzeggingen. Maar de veredelde maffiapraktijken gaan gewoon door.

De deskundigen kwamen vorig jaar vaker dan ooit, namelijk liefst 715 keer, in actie. In 90,3 procent van de gevallen bleek er inderdaad sprake van misstanden. Meestal betrof het een te hoge huur. Volgens het Huurteam Utrecht betaalden wanhopige huurders maandelijks 172 euro te veel. Kassa!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml