Utrechtse Turk dreigde homo's doormidden te zagen
Binnenland

Utrechtse Turk dreigde homo's doormidden te zagen.

De 31-jarige Ümit S. is niet helemaal goed snik. Vinden we erg zielig voor hem, maar nog een tikkeltje erger voor zijn directe omgeving. S. vond homodatingsite Grindr niet tof en maakte hier melding van bij de politie.

Omdat we, helaas voor Ümit, in een vrij land leven waar alles en iedereen recht heeft zijn/haar/het leven op een manier in te vullen waar hij/zij/het zich het meest prettig bij voelt, deed de politie vanzelfsprekend niets met de klaagzang van de Nederlandse Turk.

Ümit S. blijkt een driftig baasje. Kreeg zijn zin niet en besloot het daarom over een heel andere boeg te gooien. Politie niet luisteren? Dan maar berichten plaatsen op Grindr en Facebook dat hij homo's die hij op straat zou zien lopen en zou herkennen van Grindr, dood zou steken en/of doormidden zou zagen.

De politie pakte hem daarom vier maanden geleden op. Vandaag oordeelde de rechtbank tijdens de pro-formazitting dat de dertiger zijn zaak in vrijheid mag afwachten. Hij moet zich wel af en toe melden bij de reclassering en verplicht meewerken aan behandelingen tegen zijn waanideeën. S. acht zichzelf in ieder geval rijp voor een inrichting, door te stellen dat hij daar dolgraag aan meewerkt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →