CJIB gaat los op parkeervrouw: 4,20 euro wordt 700 euro
Binnenland

CJIB gaat los op parkeervrouw: 4,20 euro wordt 700 euro.

Dit land, aaarghh. Een vrouw die haar bolide in januari van dit jaar 'per ongeluk' op een bedrijventerrein in Amsterdam parkeerde en het betaald parkeren-bordje compleet gemist had, betaalt een bizar hoge prijs voor haar 'fout'. 

Nederland is namelijk al lange tijd uitblinker in burgeruitknijpen. We nemen het zeer zeker niet op voor de vrouw, dat is het punt niet.

Maar een originele parkeerprijs van 4,20 euro vermeerderen met VIJFTIG euro administratiekosten, kan iemand ons vertellen welke administratieve handelingen vijftig euro rechtvaardigen?

Omdat de vrouw die prijs vermoedelijk belachelijk vond en het boetebedrag niet voldeed, flikkerde het CJIB er nog eens DRIEHONDERD euro bovenop. Daarop stapte de vrouw naar de kantonrechter, die haar tot haar ongenoegen in het ongelijk stelde. Bord niet gezien = jammer. Bovendien, zo'n kantongerecht werkt ook niet voor niks dus ook de proceskosten komen nog eens voor de kiezen van de vrouw.

Totaalbedrag: meer dan 700 euro. De rekenmachine wijst uit dat dat welgeteld 166 keer zoveel is als het oorspronkelijke bedrag. Hoe bedoelt u absurd?

Alle artikelen geladen. Overzicht →