UvA-jankballen wensen geen rechtse praat
Binnenland

UvA-jankballen wensen geen rechtse praat.

De Universiteit van Amsterdam, je zou er maar studeren. Dat betekent een x-aantal jaar in een extreem links klimaat vertoeven, je druk maken over te weinig kleurlingen die de schoolbankjes bevolken en het bezetten van panden (en huilen over politiegeweld bij ontruiming) recht proberen te lullen. Versvreselijk.

Nu is er weer een nieuwe ergernis ontstaan in de koppies van de troosteloze toekomst van Nederland. Op 31 oktober komt de Canadese nieuw-rechtse hoogleraar Jordan Peterson een propagandapraatje houden in 'The Room for Discussion'.

Dit tot GROTE ergernis van een honderdtal medewerkers en wat studentengroepjes, die met angst en beven uitkijken naar dit moment. Want een discussie voeren in een Room for Discussion, dat kan nooit de bedoeling zijn.

Het honderdtal klagers is daarom een petitie gestart om 'de opzet van de discussieavond te veranderen', wat zoveel wil zeggen als de eis van het optrommelen van een tweede gastspreker, die het rechtse gelul van de populaire Peterson verbaal de kop in moet gaan drukken.

Uiteraard werpen de wereldverbeteraars zichzelf op mee te zoeken naar een tweede spreker. Een klik op onderstaande passage uit de brief leid u naar het gehele epistel. Veel leesplezier!

Alle artikelen geladen. Overzicht →