'Uw energienota klopt niet'
Binnenland

'Uw energienota klopt niet'.

Energieleveranciers hebben hun zaakjes met betrekking tot de jaarafrekening nog altijd niet op orde. Het is dus zeer aannemelijk dat u meer betaalt dan dat u daadwerkelijk zou moeten betalen.

Een onderzoek van Vereniging Eigen Huis, dat hiervoor 1549 leden (met en zonder zonnepanelen) onderzocht, toont aan dat er bij maar liefst 5 procent een fout in de rekening zit. Bij mensen met alleen zonnepanelen gaat het zelfs verkeerd bij een op de zes jaarafrekeningen.

De schade die klanten oplopen, loopt uiteen van enkele tientallen euro's tot ruim vijfhonderd ekkies per persoon. Bij 72 procent van de leden van VEH is de fout rechtgezet door de energiemaatschappij. Woordvoerster Manon van Essen zegt: "Nu heeft 5% een fout gesignaleerd, maar de kans is groot dat het werkelijke aantal fouten veel hoger ligt. Veel mensen kijken niet goed naar de rekening, of weten niet waar ze op moeten letten. Zeker als iemand zonnenpanelen heeft, is het bekijken van de rekening bijna niet te doen."

Directeur van vergelijkingssite Gaslicht.com draagt dezelfde mening uit: "Een fout is snel gemaakt, maar dit mag niet gebeuren." Hij wil dat energieleveranciers alle fouten herstellen en de rekeningen makkelijker te controleren maken, zo weet de Telegraaf.

Alle artikelen geladen. Overzicht →