NS-chipkaart vanaf volgende week genderneutraal 

11 december 2017 - 15:25

Vanaf volgende week zijn alle nieuwe OV-chipkaarten van de NS genderneutraal, want zoals u inmiddels weet is mannetje/vrouwtje confronterend voor sommigen. 

Hoewel de NS in Nederland een ware revolutie in gang heeft gezet door in omroepberichten mensen aan te spreken met "beste reizigers" in plaats van "dames en heren", loopt het bedrijf wat achter wat betreft de productie van geslachtsloze OV-chipkaarten. Andere OV-bedrijven zijn namelijk al sinds 1 januari om.

Deugpartij D66 diende daarom Kamervragen in om te weten te komen hoe de zaken er voor staan. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Milieu schrijft in een antwoord dat de chipkaarten van NS "per 20 december 2017 zonder geslachtsvermelding zullen zijn."

Trouwens, uit wetenschappelijk onderzoek van De Wereld Draait Door blijkt dat u helemaal klaar bent met genderneutraliteit. U heeft daarom 'genderneutraal' tot meest irritante woord van 2017 verkozen.

Maakt niks uit overigens, u mag best toegeven dat afgelopen vrijdag ook paars gekleed de deur uit bent gegaan en dat u wanneer u een gaybrapad ziet ook altijd tien keer op en neer loopt.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie