Uw privacy is niet meer veilig in de sauna
Binnenland

Uw privacy is niet meer veilig in de sauna.

Wij willen u graag een tip meegeven: ga maar niet meer naar de openbare sauna toe. Voordat u het weet bent u namelijk in uw adam- of evakostuum op het wereldwijde web te bewonderen.

Beelden van de bezoekers van de ene na de andere openbare sauna verschijnen namelijk op dubieuze websites zoals Xhamster.

Vorige week begon de ellende toen bleek dat met een camera stiekem de oud-spelers van de Oranje handbal-dames zijn gefilmd en online gezet terwijl ze zich in de kleedkamer van sauna Nederasselt aan het omkleden waren.

Later bleken ook andere bezoekers gefilmd te zijn. In totaal honderden bezoekers. De verantwoordelijke hacker schreef trots op een forum dat hij 24 uur per dag, 7 dagen per week de beelden kon bekijken. Later vond de politie een verborgen camera.

Meer sauna's getroffen

Dit was nog niet alles. De Telegraaf ging op eigen onderzoek uit en kwam er vandaag achter dat er ook beelden online staan van de doucheruimte van sauna SpaWell in Peize, waarschijnlijk met een mobiel gefilmd. Volgens de sauna in kwestie zijn deze beelden vier jaar oud, maar toch. Er is aangifte gedaan.

De Wakkere Krant kwam ook beelden van een andere sauna tegen, weer vanuit een kleedkamer gefilmd. Onduidelijk is waar, maar het betreft in elk geval een Nederlandse of Belgische sauna.

Kortom, wij vrezen dat dit nog maar het topje van de ijsberg is. Joost mag weten waar nog meer stiekem beelden geschoten zijn.

Alle artikelen geladen. Overzicht →