UWV ook eens wakker, stopt uitkeringen aan 'zieke Slowaken'

UWV ook eens wakker, stopt uitkeringen aan 'zieke Slowaken' 

16 september 2022 - 14:04

Het UWV, dat is die uitkeringsinstantie waarnaar je als je als Nederlandse burger wat gedaan wilt krijgen tachtig keer moet bellen, en als zij wat van jou willen door gestalkt wordt, doet een keertje zijn werk en daardoor zijn er zo'n honderd zaken aan het licht gekomen van vermoedelijk georganiseerde fraude met ziektewetuitkeringen. 

De uitkeringen zijn aangevraagd door 'uitzendkrachten uit Slowakije' die zich vaak na enkele dagen op werk ziek meldden, om vervolgens terug naar Slowakije te gaan en daar lekker gratis geld te vangen. Hoe dat kan, nou dat werkt zo:

"Als je uit het buitenland komt en je wordt ziek met een tijdelijk contract, dan heb je het recht op een uitkering en dan mag je herstellen in je thuisland." Goh, totaal niet fraudegevoelig dit. De Slowaken in kwestie verzonnen ongelukken waardoor ze niet zouden kunnen werken. In negen gevallen is er hard bewijs dat er medische documenten zijn vervalst, meldt NU.nl.

In totaal gaat het om 200.000 euro aan verstrekte uitkeringen. Van de 94 zaken die het UWV tot nu toe onderzoekt heeft het in 69 gevallen de uitkering stopgezet of op tijd tegengehouden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml