V. d. Wal: 'Stikstofboodschap keihard, heb geen keuze'

V. d. Wal: 'Stikstofboodschap keihard, heb geen keuze' 

07 juni 2022 - 17:04

Tuurlijk! Christianne van der Wal (Stikstof en Natuur) heeft alvast een boodschap voor de boeren in Nederland. Het stikstofbeleid zal ingrijpend zijn, maar is ook onontkoombaar. "Ik heb geen keuze om de druk te weerstaan, dat moet", zegt ze tegen de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw van VVD-huize presenteert vrijdag samen met minister Henk Staghouwer (Landbouw, ChristenUnie) wat nodig is per gebied om de natuur te herstellen én welk perspectief daar voor boeren tegenover staat. De dag erna zal Van der Wal haar plannen moeten verdedigen tegenover partijgenoten op het congres van de VVD.

Lang niet alle VVD'ers hebben begrip voor de voorstellen. Van der Wal moet vrijdag bekend maken dat in sommige gevallen de stikstofuitstoot significant moet worden verminderd om de natuur de kans te geven te herstellen. En de veestapel zal krimpen als gevolg van de plannen. Op het congres wordt over een motie gestemd waarin een groot aantal leden de partij vraagt stikstof het land niet te laten "verstikken", schrijft het AD. Van der Wal was tot voor kort nog de voorzitter van de VVD.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml