Vaccinatiegraad Amsterdam blijft maar dalen en dalen

Vaccinatiegraad Amsterdam blijft maar dalen en dalen 

13 september 2023 - 14:14

Zucht... Het is verstandig om met uw baby onze prachtige hoofdstad Amsterdam voortaan lekker links te laten liggen, want alweer voor het derde jaar op rij daalt daar de vaccinatiegraad. De kans op uitbraken van besmettelijke ziekten als mazelen, bof en rode hond in de stad wordt daardoor steeds groter en groter.

Zoals u wél ongetwijfeld weet is een hoge vaccinatiegraad van minstens 90 procent van de populatie nodig om iedereen tegen ernstige ziekten te kunnen blijven beschermen en om uitbraken te voorkomen. In Amsterdam ligt dit nu al drie jaar onder de 'veilige' dekking van die 90 procent, uit de laatste cijfers over 2022 van de GGD blijkt dat het slechts op 83,3 procent lag.

Dat is trouwens wel gemiddeld genomen over de hele stad. In prachtige multiculturele stadsdelen als Nieuw-West en Zuidoost is het nóg lager. Kortom, mijden als de pest. Wat we gaan doen om het beter te maken? Nou, door voorlichtingsmateriaal in het Turks en Arabisch te verspreiden (dat zijn blijkbaar de talen die daar tegenwoordig vooral gesproken worden). Daarnaast kunnen ouders in de eigen wijk zonder afspraak terecht voor vaccinaties.

Overigens daalt ook landelijk gezien de vaccinatiegraad en dat heeft dan weer vooral te maken met al dat gedoe rondom vaccinaties tegen Covid. Daarom denkt het niet zo weldenkende deel van Nederland dat het verstandig is om maar helemaal geen vaccinaties van de overheid meer aan te nemen. Arme kinderen...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml