Vader: 'Dood zoon niet schuld wapen'
Buitenland

Vader: 'Dood zoon niet schuld wapen'.

Een Amerikaanse vader neemt de volledige verantwoordelijkheid op zich voor het per ongeluk doodschieten van zijn zoon. "Het wapen doodde mijn zoon niet. Ik deed dat."

De 64-jarige William Brumby nam het leven van zijn 14-jarige zoon door een freak accident op een schietbaan in Florida. De zure ironie is dat de vader zijn kinderen een les veilig wapengebruik aan het geven was, aldus CNN

Een kogelhuls belandde via een muur op de rug van de man. De vader probeerde deze te verwijderen terwijl hij zijn vinger nog op de trekker hield. In de bewegingen die hij hierbij maakte legde hij per ongeluk aan op zijn zoon en haalde de trekker over. 

Iedereen + wapen = walhalla

"Iedere kogel in je wapen is jouw verantwoordelijkheid. Wanneer je schiet moet je daar de verantwoording voor dragen. Dat is wat ik de afgelopen twee dagen heb gedaan, opdraaien voor mijn gebruikersfout."

Hiermee predikt de grievende dader-slachtoffer-hybride het evangelie van wapenlobby de NRA. Het is in Amerika bijkans eenvoudiger een semi-automatisch geweer te kopen dan een vol-automatische Volkswagen Golf. De NRA stelt al jaren dat de apparaten die speciaal ontwikkeld zijn om te doden niet verantwoordelijk zijn voor de gebruikersgevolgen, immers: "guns don't kill people, people kill people". 

Alle artikelen geladen. Overzicht →