Vader door Michael P. verkracht meisje schreef brieven aan politiek
Binnenland

Vader door Michael P. verkracht meisje schreef brieven aan politiek.

De vader van één van de meisjes die door Michael Panhuis uit Zeewolde in 2010 te Nijkerk op brute en beestachtige wijze werden verkracht, schreef regelmatig wanhopige brieven aan politici waarin hij uitleg eiste. Dit blijkt uit één van deze brieven die Peter R. de Vries deelt op Twitter.

In deze hartverscheurende brief richt de vader zich tot toenmalig Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven en meldt hij dat zijn dochter, het slachtoffer, 'als voddenbaal is behandeld':

"De slachtoffers worden als voddebalen behandeld en mogen geen enkele bescherming van de arm der wet of Justitie genieten. Ik richt me graag tot u uit wanhoop en onmacht. Als ouder heb ik de plicht voor mijn kinderen te zorgen en hen een veilig gewaarborgd leven te bieden en te beschermen. Helaas ben ik hierin tekort geschoten en heb ik gefaald. Ik heb mijn dochter niet de bescherming kunnen bieden tegen de maniakken in deze samenleving."

De vader vraagt zich af wat hij 'mag en kan' in dit geval en zegt niet te begrijpen waarom het kabinet maar verbaasd blijft reageren omdat 'de maatschappij verhard, waarom er geen vertrouwen meer is in het rechtssysteem':

"Waarom vragen steeds meer mensen zich af niet het recht in eigen hand te nemen."

Volgens Peter R. de Vries kreeg deze vader nooit antwoord op zijn brieven en 'huilt de politiek nu krokodillentranen in de zaak Anne Faber'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →