Vader Nice-dader: 'Hij had psychische problemen'
Buitenland

Vader Nice-dader: 'Hij had psychische problemen'.

De mafklapper die in Nice met een vrachtwagen op mensen inreed, had last van psychische problemen. Dat heeft zijn vader tegen het Belgische medium VRT verteld.

Journalist Majd Khalifeh bezocht de vader van Mohamed Lahouaiej Bouhlel in het noordoosten van Tunesië. De man vertelt zijn zoon twaalf jaar geleden al naar een psychiater te hebben gebracht. Daar werd vastgesteld dat Bouhlel junior kampte met een ernstige psychische aandoening. 

De 58-jarige verwekker van de aanslagpleger vertelt ook over het moment waarop hij ontdekte wat er gebeurd was. "In het begin wou ik het niet geloven. Dit kon mijn zoon toch niet zijn", zegt de vader. "Tot ik zijn foto zag. We begrijpen niet wat er precies gebeurd is, maar wat hij heeft gedaan is onaanvaardbaar. Als mijn zoon dit met zijn volle verstand uitgevoerd heeft, dan draagt hij zelf de verantwoordelijkheid. God vergeve hem als hij ziek was". 

'We haten IS'

De vader zegt ook dat zijn zoon geen soldaat van IS was. De terreurclub zou de aanslag alleen maar claimen om "nieuwe zieltjes te winnen", denkt de 58-jarige. "We haten ze".

Vlak voor de aanslag belde Bouhlel nog met zijn broer. Hij klonk normaal, aldus Jaber Lahouaiej-Bouhlel. Hij stuurde bovendien nog een selfie vanaf de Promenade de Anglais. "Hij lacht en ziet er niet uit als een terrorist".

Meer lezen over ?
Alle artikelen geladen. Overzicht →