Vader Orlando-schutter blijkt tegen homo's
Buitenland

Vader Orlando-schutter blijkt tegen homo's.

Seddique Mateen, de vader van Omar Mateen - degene die 49 mensen doodschoot in een homo-nachtclub in Orlando - blijkt een tv-show te hebben waarin hij zijn sterke, politieke meningen uit: hij is voorstander van de Taliban. Vandaag plaatste hij een video waarin hij zich negatief uitlaat over homo's.

Seddique Mateen is volgens The Independent presentator van de 'Durand Jirga Show' op een tv-zender genaamd Payam-e-Afghan. De show wordt uitgezonden vanuit Californiƫ en behandelt verschillende politieke onderwerpen waar Seddique in de Dari-taal over praat. Op Youtube zijn hier verschillende video's van te vinden. Vandaag kwam er een video online waarin hij volgens het AD zegt dat "God degenen zal straffen die zich inlaten met homoseksualiteit''.

Mateen senior als vooraanstaand Afghaans leider

Het programma is bedoeld voor Afghanen die in de Verenigde Staten en Europa wonen. Vaderlief draagt vaak een militair uniform en ziet zichzelf als leider van een revolutionaire overgangsregering voor Afghanistan. Een paar uur voor de beschieting in de nachtclub heeft hij een video geĆ¼pload waarin hij doet alsof hij president van Afghanistan is en oproept om een aantal politieke Afghaanse figuren te laten arresteren. Eerder bood Seddique zijn excuses aan voor wat zijn zoon heeft gedaan en zei dat het niets met religie te maken had, maar met homofilie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →