Vadsige BN'ers in paniek: afslankpillen vol harddrugs, dealers opgepakt

Vadsige BN'ers in paniek: afslankpillen vol harddrugs, dealers opgepakt 

11 juli 2023 - 12:49

Paniek in de wereld van de dikke mensen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in totaal achtduizend illegale afslankpillen in beslag genomen. Naar verluidt heeft Gordon dit nieuws moeten verwerken met drie grillburgers, een broodje kroket, een frikandel speciaal met extra saus en anderhalve liter cola. Ook Robert Jensen en Jack van Gelder schijnen behoorlijk van slag te zijn.

Want hoe moet je in vredesnaam afvallen als de illegale pillen van de markt zijn gehaald? Je zou natuurlijk een keer met je luie reet van de bank kunnen komen en een stukje kunnen gaan wandelen. Je zou zelfs een keer in een hele dolle bui de fiets kunnen pakken om een blokkie om te gaan of om stukje door de natuur te fietsen. Je zou ook bijvoorbeeld een keer net als normale mensen de trap kunnen nemen in plaats van altijd maar de lift (als dat überhaupt past) of de roltrap te nemen.

Maar ja, dat is misschien wel heel ambitieus allemaal. Want wat doe je tegenwoordig als je zo dik bent dat normaal gedrag blijkbaar geen optie meer is? Je duikt het internet op en bestelt wat illegale afslankpillen! Maar natuurlijk! Precies zoals het motto van een doorsnee vetzak betaamt: weinig inspanning, wel resultaat. Want hoewel de NVWA onlangs dus achtduizend anti-dik-zijn-pillen van de markt heeft gehaald en deze pillen vol zitten met levensgevaarlijke troep, moeten zij ook erkennen dat de pillen wél werken.

De pillen zitten namelijk vol met amfetamine - wat in feite gewoon speed is - waardoor je minder hongergevoel krijgt en je lichaam juist weer meer energie gebruikt en, tada, dan val je af. Punt is wel dat de bijwerkingen enorm zijn. Al na één tablet kunnen gebruikers last krijgen van hartkloppingen, pijn op de borst, misselijkheid, hoofdpijn en een opgejaagd gedrag. En oja, ook slapeloosheid want ja, amfetamine is dus speed en van speed slaap je nou eenmaal slecht. Daar komt bij dat dikke mensen een slechte conditie hebben en dus snel klachten krijgen.

 

De pillen zijn zelfs dusdanig gevaarlijk dat een 40-jarige vrouw vorig jaar een hersenbloeding kreeg na gebruik van zogenoemde fatburners. Goed dus dat de NVWA heeft ingegrepen! Naast de duizenden pillen werd er ook 40.000 euro cash en een grote hoeveelheid anabolen in beslag genomen. Er zijn twee personen aangehouden en drie personen als verdachte aangemerkt. Of Wesley Sneijder en Gijs Groenteman nog op vrije voeten zijn, is ons onbekend.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml