CNV: 'eigen volk eerst' 

15 januari 2018 - 12:00

Bij vakbond CNV zijn ze het zat: werkgevers die maar blijven jammeren over een tekort aan personeel en die daarom werklui vanuit het buitenland willen importeren. In Nederland zijn er immers genoeg staatsruif-graaiers, die nog vinden dat ze er recht op hebben ook, te vinden.

Werkgevers zouden er goed aan doen eerst eens in de eigen keuken te kijken, voordat ze gaan shoppen op de Europese arbeidsmarkt: "Er is een enorme groep van 1,2 miljoen mensen die nu nog langs de kant staat, zoals ouderen, arbeidsbeperkten en niet westerse immigranten, en die aangeeft te willen werken", zegt voorzitter Maurice Limmen in een interview met De Telegraaf.

Werkgevers in de bouw, industrie, horeca en de ICT moeten daarom eens ophouden met klagen. Zij zouden het er zelf naar gemaakt hebben door het niet zo nauw te nemen met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden.. Vooral in de bouw en horeca is dat het geval. 

Maar ja, het is natuurlijk ook veel goedkoper om een Oostblokker deze kant op te laten komen, dan om een werkloze vijftigplusser in te huren. En de handen branden aan al die arme vluchtelingen die al in ons land aanwezig zijn? Tsja, moeilijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie