'Valsspelerij en corruptie bij taartenbakwedstrijd Hengelo'
Binnenland

'Valsspelerij en corruptie bij taartenbakwedstrijd Hengelo'.

Het televisieprogramma Heel Holland Bakt heeft heel Nederland aan het bakken gezet. En dat betekent ook dat er bakwedstrijden gehouden worden in het hele land. Maar dat gaat niet altijd even eerlijk, zo ontdekte Derya Alakus uit Hengelo. Ze denkt namelijk dat de winnares van een taartenbakwedstrijd valsgespeeld heeft.

Tijdens de bakwedstrijd moest voor de ogen van de jury een taart vanuit het niets gemaakt worden. Maar, zo schrijft TC Tubantia, de winnares bleek het deeg thuis al bereid te hebben! Daarnaast, en dit is natuurlijk de echte smoking gun, bleek de winnares de zus van de organisator.

Alakus werd uiteindelijk zesde, maar dat boeit haar niet: "Het gaat me niet om mijn zesde plek, maar dat vaste klanten, die met veel enthousiasme een appeltaart bakken, niet serieus zijn genomen. Deze wedstrijd stinkt aan alle kanten."

Geen doorgestoken kaart

Bakkerij Nollen, organisator van het evenement, zegt zich van geen kwaad bewust te zijn aangezien er een onafhankelijke jury was: "Het was absoluut geen doorgestoken kaart. Wij hadden dus geen enkele invloed op de uitslag. Dat een familielid van een medewerker heeft gewonnen, is misschien niet zo handig, maar als zij de beste appeltaart had…"

Wat betreft het thuis al voorbereiden van het deeg: dat was in overleg gegaan, al had "de bakkerij daar één lijn in moeten trekken" om dit soort problemen te voorkomen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →