Van Aartsen: handen ineen slaan met salafisten
Binnenland

Van Aartsen: handen ineen slaan met salafisten.

Krakersvriend Jozias 'de barmhartige' van Aartsen, die eerst de gemeente Den Haag de vernieling in heeft geholpen, is daar nu mee bezig in Amsterdam. Lekker belangrijk denkt u, wat kan er nog meer verziekt worden aan Amsterdam?

Nou, we weten wel een aantal dingetjes. In Den Haag heeft Jozias de banden aangehaald met de radicale As-Soennah moskee, waar hij met zijn liefde zorgde dat er overheidsgeld voor de moskee beschikbaar gesteld werd in de vorm van subsidie.

Handreiking aan de afdeling vriendjespolitiek en fraude 

Datzelfde lijkt van Aartsen nu voor ogen te hebben in Amsterdam, door aan te sturen op samenwerking met salafistische moskeeën in de hoofdstad. De waarnemend burgemeester, die eerder al aangaf dat de gemeente Amsterdam 'de hand moet reiken aan salafistische jongeren', heeft als uitgangspunt een 'positieve, omvattende agenda op te stellen'. Dat is blijkbaar hard nodig, want op de Amsterdamse afdeling Radicalisering en Polarisatie bleek het een en al gesjoemel in de vorm van vriendjespolitiek en fraude. Programma-manager Saadia Ait-Taleb werd daar de laan voor uitgestuurd.

VVD: geen basis om samen te werken, FVD: eerdere aanpak van Aartsen dubieus

VVD'er Marianne Poot kan er met haar hoofd niet bij dat de gemeente aanstuurt op samenwerking met een instantie die "zich afkeert tegen de Nederlandse samenleving". FVD'er Annabel Nanninga wijst op de aanpak van Van Aartsen in Den Haag: "Die moskee was laatst nog in het nieuws: het bleek dat ze buitenlands geld ontvingen en vrouwenbesnijdenis predikten."

PvdA: samenwerken kan geen kwaad

Gelukkig is er Sofyan Mbarki, een geloofsgenootje die onder de PvdA-vlag vaart. Hij is van mening dat "we groepen nooit moeten negeren."

Alle artikelen geladen. Overzicht →