Van Aartsen: krakende asielzoekers? Wees barmhartig 

04 april 2018 - 15:36

Kraken = bij wet verboden. Niets meer en niets minder.  Uitgeprocedeerde asielzoekers die massaal Amsterdamse panden gekraakt hebben, zijn ondertussen beste vriendjes geworden met GroenLinks en waarnemend burgemeester Jokerzias van Aartsen.

Want wat schetst onze verbazing? Van Aartsen heeft een brief verstuurd aan de gemeenteraad in Amsterdam, waarin hij eigenaren van door asielzoekers gekraakte panden smeekt voorlopig niet tot ontruiming over te gaan. Het idee kwam van Rutger Groot Wassink, voorman van GroenLinks (helaas de grootste partij in 020). Hij diende op 14 maart een motie hiertoe in die werd aangenomen door een linkse meerderheid.

"Wees barmhartig voor kwetsbare groep"

Citaat uit de brief: "Het college stelt voorop dat uw wens om barmhartigheid te betrachten jegens deze kwetsbare groep ons aan het hart gaat. Wat het college kan, en ook zal doen, is aan eigenaren van gekraakte panden vragen om te overwegen hun verzoek tot ontruiming voor onbepaalde tijd op te schorten".

Van Aartsen zet Van der Laan voor lul

Met dit verzoek druist Jozias van Aartsen kei, maar dan ook keihard in tegen de wil van wijlen Eberhard van der Laan. Die zorgde er weliswaar voor dat niemand op straat hoefde te overnachten, echter vreesde hij door kraken toe te staan een aanzuigende werking.

Afgelopen paasweekeinde kraakte de actiegroep 'We are here' (een groep chronisch ontevreden en uitgeprocedeerde asielzoekers die ondertussen geen genoegen nemen met de huidige bed-bad-broodregeling) nog eens TWAALF panden in de Rudolf Dieselstraat. Eigenaar is woningcorporatie Ymere. Onduidelijk is nog of er aangifte is gedaan en of een ontruiming volgt.

Niet links = met stomheid geslagen

Iedereen die er geen links gedachtegoed en handelswijze op nahoudt heeft inmiddels woedend gereageerd op het actieplan van de volledig van het pad afgewaaide Jozias van Aartsen. VVD-raadslid Marianne Poot is een van hen. Haar partij zal aangifte doen wanneer Ymere dat nalaat.

Ook Annabel Nanninga, fractievoorzitter van Forum voor Democratie stelt het toestaan van kraken "absurd" te vinden. "Wetgeving geldt voor alle Nederlanders. Dit is een idioot signaal naar Amsterdammers en de rest van Nederland. Eigenlijk zegt Amsterdam: het is een criminele daad, maar we doen er niets aan."

Tot slot wil ook het CDA zijn afkeer uitspreken over het gedoogbeleid van Amsterdam-vernieler Van Aartsen. "Volkomen absurd dat we überhaupt al in deze situatie zijn beland dat keer op keer nieuwe panden worden gekraakt. Het is strafrechtelijk verboden! Waarom wordt het verbod niet gehandhaafd?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie