Van Basten is zeikende voetballers zat, schrijft brief aan FIFA

Van Basten is zeikende voetballers zat, schrijft brief aan FIFA 

08 juni 2023 - 11:06

Is het u ook opgevallen? Vandaag de dag lijkt voetbal meer en meer op een theaterstuk waarbij die volgevreten en getatoeëerde voetbalmiljonairs bij elke aanraking schreeuwend naar de grond gaan alsof hun been is afgehakt, tijdrekken alsof hun leven er vanaf hangt of anders wel zitten te zeiken en te zaniken op de scheidsrechter. Niet alleen de voetballers doen dat trouwens, ook de trainers zijn veranderd in een stelletje puberende tieners die hun zin niet krijgen.

Het is om gek van te worden. Wie daar ook gek van wordt, is Marco van Basten. De voormalige topvoetballer stoort zich er dermate aan, dat hij een brief heeft geschreven aan FIFA-voorzitter Gianni Infantino. Met daarbij de vraag wanneer hij eens actie gaat ondernemen:

"In Nederland waren we geschokt door de nationale bekerfinale (waarin nauwelijks gevoetbald werd), maar de Europa League-finale was nog schrijnender. Ik ben na de eerste helft overgeschakeld naar een andere tv-zender. Zelfs de coaches doen mee. Het gedrag van José Mourinho tijdens de wedstrijd en daarna, toen hij de scheidsrechter bij de bus verbaal beledigde, is daar een goed voorbeeld van. Het is waanzin."

Eindelijk eens iemand die er echt wat van zegt. Overigens heeft hij ook oplossingen: ten eerste voer de regel in dat alleen de aanvoerder nog met de scheidsrechter mag praten. De tweede oplossing, gericht op spelbederf, is het invoeren van effectieve speeltijd. Zo, het hoeft allemaal niet moeilijk te zijn.

Maar het is niet altijd toneelspel hoor:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml