Van Breda-R'dam in 11 minuten, naar 5 jaar niet meer op motor

Van Breda-R'dam in 11 minuten, naar 5 jaar niet meer op motor 

07 december 2021 - 15:26

De 'stoere mannen' genaamd Silab (23) en Ibram (25) die vorig jaar compensatiegedrag voor iets kleins vertoonden op een motor binnen elf minuten van Breda naar Rotterdam scheurden en zo dom waren om hun actie te filmen en op internet te zetten, gaan liefst 2 weken de bak in (zozo) en mogen de komende vijf jaar geen motor meer besturen.  

In de rechtbank werd hun trots, het filmpje, nog eens vertoond. Daarop was te zien hoe ze snelheden halen tot boven de 250 kilometer per uur. Daarbij reden ze volgens de rechtbank "links en rechts inhalend, slalommend en zeer dicht achter andere auto’s". De rechtbank noemde het rijgedrag verder "levensgevaarlijk", de verdachte was "volstrekt onverschillig ten opzichte van het naleven van de verkeersregels".

"Extreem rijgedrag, met gevaar voor een dodelijk ongeval", aldus de rechter. Vandaar dat de twee heren het de rest van hun leven wordt verboden om ooit nog achter het stuur van een gemotoriseerd voertuig te kruipen een voorwaardelijk rijverbod van de maximale vijf jaar met een proeftijd van vijf jaar aan de broek krijgen. De bijzondere voorwaarde is dat ze geen motoren mogen besturen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml