Van den Heuvel ontmaskert hackende VVD'er
Entertainment

Van den Heuvel ontmaskert hackende VVD'er.

Wij worden in De Telegraaf alvast lekker gemaakt met een teaser van Online misbruik aangepakt, het nieuwe programma van John van den Heuvel en Nicolette Kluijver. Geeft verder niet, want het levert interessante nieuwtjes op. Zo blijkt een lid van de VVD Almere stiekem een pornohacker te zijn.  

Overdag is deze Van der K. een hardwerkende tekstschrijver, vader van een gezinnetje en dus namens de VVD actief in de politiek van Almere. Hij zou zelfs in de gemeenteraad een zetel gekregen hebben, als na onderzoek niet was gebleken dat hij er in zijn vrije tijd een andere hobby op nahoudt: het hacken van BN'ers.

Vanuit zijn werkkamer in zijn keurige Almeerse gezinswoning kraakte hij wachtwoorden en kreeg hij toegang tot digitale bestanden van onwetende vrouwen. De bestanden die hij vervolgens jatte, bevatte niet de gezellige vakantiekiekjes, maar betrof seksueel getint materiaal dat vervolgens open en bloot op internet belandde.

Bekende slachtoffers en doelwitten zijn vlogster Laura Ponticorvo en ex-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo (alleen bij die laatste is de inbraakpoging mislukt, helaas heren).

VVD'er: ben schuldig, maar handelde in opdracht

Natuurlijk wordt ook alvast een tipje van de sluier opgelicht over de reactie van deze man na de 'confrontatie' afgelopen vrijdag. Hij bekende weliswaar degene te zijn geweest die het materiaal heeft gehackt, maar hij heeft het niet verspreid. Dat zou de 'anonieme opdrachtgever' gedaan hebben.

Overigens kon een cyberteam van de politie de identiteit van deze man achterhalen en hem direct van zijn bed lichten. De VVD'er is in afwachting van zijn proces ondertussen gewoon weer op vrije voeten, wel zegt hij zijn politieke ambities voorlopig even in de ijskast (heel verstandig). 

Alle artikelen geladen. Overzicht →