Van der Sar 'houdt eer aan zichzelf', verlaat Ajax

Van der Sar 'houdt eer aan zichzelf', verlaat Ajax 

30 mei 2023 - 10:01

Oud-keeper Edwin van der Sar (52) houdt het voor gezien als algemeen directeur van Ajax. Hij trad in 2016 aan als de grootste baas van de Amsterdamse voetbalclub, maar zo aan het eind van een dramatisch verlopen voetbalseizoen is het volgens hem beter om het zinkende schip te verlaten.

De beste man lag de laatste anderhalf jaar behoorlijk onder vuur. De sportieve ineenstorting mede door het vertrek van eerst Marc Overmars als directeur voetbalzaken en daarna hoofdtrainer Erik ten Hag werd hem zwaar aangerekend.

Het was ook niet niks allemaal: Ajax beleefde met een derde plaats na het verlies zondag bij FC Twente het slechtste seizoen in veertien jaar tijd. Toen hij een week daarvoor tegen FC Utrecht het woord nam vanwege het afscheid van Stekelenburg kreeg Flappie dan ook een striemend fluitconcert te verwerken van het immer positieve Amsterdamse publiek.

Alsof hij die ballen er zelf inschopt (of nog steeds tegenhoudt), maar goed: "Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen", zegt Van der Sar tegen De Telegraaf.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml