Van der Steur: hardere aanpak dierenbeulen 

16 juni 2016 - 17:46

VVD-minister Ard van der Steur wil dat er extra maatregelen komen voor mensen die dieren mishandelen of verwaarlozen. Hij wil dat deze dierenbeulen eerder een verbod krijgen op het houden van dieren dat wat nu het geval is. 

Op dit moment kan er alleen een verbod op het houden van dieren worden opgelegd bij een vonnis wegens dierenverwaarlozing of mishandeling, zoals een boete. Van der Steur wil dat het verbod als zelfstandige maatregel kan worden gebruikt, meldt Trouw

Niet alleen voor mensen die hun dieren mishandelen zou dit opgelegd kunnen worden, maar ook aan huisdierlovers die zoveel dieren in huis nemen dat de situatie uit hand loopt en de dieren geen goed leven meer hebben. 

PVV-Kamerlid Dion Graus is positief over de uitspraak van de minister: "Ik had de indruk dat hij alleen van dieren op zijn bord hield, maar die indruk is helemaal weg." De plannen moeten nog worden uitgewerkt, maar de Tweede Kamer bleek vandaag enthousiast over het voorstel van Van der Steur. Een deel van de Kamer wil zelfs dat de maatregel voor het leven kan worden opgelegd, in plaats van de huidige maximale duur van tien jaar. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.