Van der Steur: 'Kommaarop met je vragen!'
Binnenland

Van der Steur: 'Kommaarop met je vragen!'.

Ard van der Steur is niet bang voor de Tweede Kamer. 's Lands volksvertegenwoordiging heeft de minister van Veiligheid en Justitie op het matje geroepen nadat Nieuwsuur gisteren naar buiten gebracht heeft dat Van der Steur als Kamerlid potdikkie zelf met een rode pen los is gegaan in de antwoorden op vragen over de Teevendeal die zijn voorganger Opstelten aan de Tweede Kamer stuurde.

Volgens Van der Steur bevat de mail die het actualiteitenprogramma opsnorde al bekend bij de Commissie-Oosting, die de Teevendeal tot twee keer onder de loep heeft genomen, en bevatte het schrijfsel helemaal geen nieuwe informatie.

Van der Steur schrijft volgens de NOS dat "ik als Kamerlid niet heb voorgesteld de passage over de bedragen te schrappen. Ik heb mij afgevraagd waarom deze bedragen niet eerder aan de Kamer waren gemeld. Dat achtte ik zeer kwetsbaar."

De VVD'er ziet de vuur-aan-de-schenenlegging met vertrouwen tegemoet. "We gaan een debat voeren en zullen dan antwoord op alle vragen geven. En nu ga ik eerst gewoon aan het werk."

Alle artikelen geladen. Overzicht →