Van der Wal wil ook Duitsers stikstofregels door strot duwen

Van der Wal wil ook Duitsers stikstofregels door strot duwen 

23 augustus 2022 - 10:41

Christianne van der Wal (onze gewaardeerde minister Natuur en Stikstof) vindt het niet kunnen dat het hier de boer straks verboden wordt om te boeren terwijl een paar kilometer verderop die Duitsers vrolijk doorgaan alsof er niks aan de hand is. Ze wil met Duitsland "samenwerkende bindende afspraken" maken om ook "aan die kant aan het reduceren van stikstofuitstoot te werken".

Gisteren werd bekend dat ons landje weer eens het braafste jongetje van de EU-klas is door consequent  RIVM-stikstofmetingen door te sturen naar Brussel, maar dat andere landen hier schijt aan hebben. En als ze hier wel werk van maken, hoeven de boeren daar sowieso minder krom te liggen dat de Hollandse boer, want de landbouwsector is hier verhoudingsgewijs het grootst.

En dat is niet eerlijk, vindt ook Van der Wal. Ze ziet het als huiswerk om hierover met haar Duitse collega's in gesprek te gaan. "Het is heel vervelend dat de buurman verderop (net over de grens, red.) wel die stal mag bouwen en ook nog zonder luchtwassers", zegt ze.

Daar zullen die Duitse ministers echt wakker van liggen, maar goed. Voor de minister was het naar eigen zeggen "nuttig om echt in te zoomen op de grensgebieden". Ze bezocht drie melkveehouderijen in Lattrop, Haaksbergen en Huppel. "We moeten hier maatwerk bieden en de samenwerking met Duitsland versterken".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml