'Van Gelder ondermijnde team'
Sport

'Van Gelder ondermijnde team'.

In een motivering van de rechtbank van Arnhem laat de rechter weten dat alcolympiër Yuri van Gelder met zijn nachtelijke escapades het team ondermijnde

The Lord of the Drinks heeft zich niet aan zijn verplichtingen gehouden, valt te lezen in de motivering van het vonnis. "Ondanks de nodige waarschuwingen is sprake geweest van een nacht doorzakken, midden in een trainings- en wedstrijdprogramma. Vervolgens is hij niet verschenen op een training. Van Gelder had op de hoogte moeten zijn van die training. In plaats van naar die training te komen lag Van Gelder tot 3 uur in de middag in zijn bed, klaarblijkelijk een roes uit te slapen", aldus de rechter. 

Verkeerd

"Dit gedrag is ondermijnend voor het team en heeft, mede gezien het verleden van Yuri van Gelder, geleid tot een vertrouwensbreuk met zijn trainer en NOC*NSF. Dit geldt des te meer nu Van Gelder te kennen gaf niet in te zien dat hij iets verkeerds had gedaan." 

De turner werd twee keer gehoord voor hij naar huis werd gestuurd. Volgens de rechter is er daardoor geen sprake van een "lichtvaardig of onzorgvuldig genomen besluit". 

Troost

Van Gelder werd vorige week in Rio op het vliegtuig naar Nederland gezet. Hij zou buiten het olympisch dorp aan Bacchus hebben geofferd en bij terugkomst veel herrie hebben gemaakt. De sporter liet het er niet bij zitten en spande een kort geding aan, dat hij uiteindelijk verloor van sportkoepel NOC*NSF. De sporter is reeds sinaasappelsap aangeboden als troost.

Alle artikelen geladen. Overzicht →