Update: Kluivert noemt onderduikverhaal onzin
Entertainment

Update: Kluivert noemt onderduikverhaal onzin.

Patrick Kluivert heeft in zijn tijd als voetballer van FC Barcelona onderdak verleend aan een inbreker die twee Van Gogh-schilderijen had gestolen. Dat beweert de inbreker zelf in een documentaire van Brandpunt.

In de documentaire die vanavond wordt uitgezonden beschrijft de inbreker - ene Octave Durham - hoe hij met een maatje twee schilderijen stal uit het Van Gogh Museum. Buiten verloor hij zijn pet en daardoor kon de politie hem door middel van zijn DNA opsporen. Hierop vluchtte Durham naar Barcelona, waar Kluivert hem onderdak verleende.

Patrick Kluivert wil volgens het AD niet reageren in de documentaire, maar familieleden zouden het wel bevestigd hebben.

Update 10.43 uur:

Patrick Kluivert heeft in de Telegraaf gereageerd en noemt het verhaal van Octave Durham dat de voetballer hem onderdak heeft verleend na zijn vlucht 'onzin'. "Zoals iedere speler van FC Barcelona of elke andere topclub in Europa trok ik veel mensen aan", maar "dat ik hem onderdak heb geboden is pertinente onzin. Sterker, als ik zijn verleden had gekend, was ik vanzelfsprekend ver uit zijn buurt gebleven".

Afijn, oordeel zelf in de uitzending van vanavond.

Alle artikelen geladen. Overzicht →